rugpijn
Stuur een email
behandeling
Telefonisch contact
Amsterdam Chiropractie

Veelgestelde vragen.

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen. Is jouw vraag hier niet mee beantwoord, of wil je aanvullende informatie, voel je vrij om contact met ons op te nemen! we zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar en buiten openingstijden via email.

Waar kan ik de nodige formulieren vinden ?

Wij hebben wat informatie nodig voor we aan een behandeling kunnen beginnen. Hiervoor hebben we een intake formulier. Formulieren zijn hier te downloaden. Gebruik de volgende links om het Intake Formulier te downloaden.

Wat kost een behandeling bij een chiropractor ?

De eerste behandeling duurt 30 minuten en kost €100, voor studenten €75. Een vervolg behandeling kost 20 minuten en kosten €80, voor studenten €55. Indien je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen, worden de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

Alleen in de meest ernstige gevallen zijn meerdere behandelingen in de week nodig tot het afgebouwd kan worden tot een frequentie waarbij de klachten stabiel of verdwenen zijn. De meeste patiënten komen eens in de paar maanden terug ter preventie van rugklachten en als zijnde een soort ‘APK” voor uw lichaam, vergelijkbaar met een tandartscontrole.

Kan ik een afspraak ook annuleren ?

Ja je kan een afspraak annuleren. Let op: Het annuleren of verzetten van een afspraak kan wel alleen telefonisch. Wij accepteren alleen telefonische wijzigingen of annuleringen en je kan tot uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de afspraak annuleren.

Is een chiropractor een arts of een dokter ?

Een chiropractor heeft net als een arts een medische academische studie gevolgd. Chiropractors hebben echter een andere benadering van de behandeling. Artsen schrijven medicijnen voor. Er worden strenge eisen gesteld aan toelating tot beroepsverenigingen en bijscholing en in Nederland wordt een chiropractor alleen door de zorgverzekering vergoed als hij erkend is. 

Is een chiropractie behandeling veilig ?
Een chiropractische behandeling is volledig veilig. Veel mensen zijn afhankelijk van pijnmedicatie, maar realiseren zich onvoldoende dat deze chemische stoffen schadelijk zijn voor het lichaam. De werking van chiropractie is wetenschappelijk bewezen. Onze specialisatie met gebruik van de Cox® Techniek is onderzocht en aantoonbaar effectief tegen hernia en andere rugklachten.
Is een chiropractie behandeling pijnlijk ?

Een behandeling is niet erg pijnlijk en kan zelfs als plezierig ervaren worden. De meeste patiënten ervaren dat de pijn door de behandeling vermindert en spieren en gewrichten beter bewegen. Spierpijn, stijfheid, gevoeligheid, moeheid kan wel ervaren worden de dag na de behandeling omdat het lichaam bezig is met herstel en moet wennen aan de correctie.

Wat is het krakende geluid wat je hoort ?

Het krakende geluid (cavitatie) tijdens een wervelcorrectie wordt veroorzaakt door het vrijkomen van gas in het gewricht. In de volksmond wordt dit geassocieerd met ‘kraken’ waardoor men onterecht gelooft dat er botten over elkaar geschuurd worden. Zelf kraken kan gevaarlijk zijn en is af te raden. Er is kennis en kunde nodig om dit soort manipulaties uit te voeren.

Voor welke leeftijden is chiropractie ?

Chiropractie is een zeer milde behandelvorm en is daarom geschikt voor mensen van alle leeftijden met chronische of acute klachten. Ook mensen die niet comfortabel zijn met wervelmanipulaties of ‘kraken’ zijn bij Chiropractie Amsterdam aan het juiste adres door onze kennis, ervaring en verschillende behandelmethoden die wij inzetten.